PSV-trainer Schmidt hecht weinig waarde aan resultaten

PSV-trainer Schmidt hecht weinig waarde aan resultaten ANP

Na de 1-1 tegen Vitesse speelde PSV vrijdag ook tegen Willem II gelijk in een oefenwedstrijd (1-1). De resultaten zeggen trainer Roger Schmidt helemaal niets, zei hij na afloop in Tilburg. "Onze ontwikkeling is nu het belangrijkste, we zitten in een proces", aldus de Duitser.

Het wordt steeds duidelijker hoe Schmidt PSV wil laten voetballen als de competitie over drie weken tegen FC Groningen begint. Tegen Willem II speelde PSV met Sam Lammers en Donyell Malen als centrale aanvallers, kort daarachter ondersteund door Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo.

Malen opende in de 17e minuut op aangeven van Gakpo de score. Schmidt: "In balbezit heb ik in de eerste helft goede dingen gezien. We maakten een mooi doelpunt. Soms waren we ook nog wat te onzuiver in de combinaties."

Na rust wisselde Schmidt veel en viel PSV terug. "Ritme is voor iedereen belangrijk nu", zei de coach, die zaterdag met PSV tegen Eintracht Frankfurt oefent. "Iedereen wil spelen."

PSV trad tegen Willem II aan zonder Noni Madueke, Maximiliano Romero, Nick Viergever, Ritsu Doan en Bruma. Het vijftal is er wegens lichte klachten ook zaterdag nog niet bij.

Nieuws

menu