PSV-trainer Schmidt: Rosario de ideale nummer 6

PSV-trainer Schmidt: Rosario de ideale nummer 6 ANP

Roger Schmidt is in zijn eerste maanden als trainer van PSV erg te spreken over Pablo Rosario. Na een goede voorbereiding trok de middenvelder de stijgende lijn zondag door in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (1-3).

"Ik kan het niet vergelijken met vorig seizoen, toen was ik hier nog niet. Rosario past perfect bij ons. Ik vind het een complete speler, een ideale nummer 6. Hij heeft veel loopvermogen, kan zelf ook goed voetballen en heeft veel inzicht", aldus Schmidt tegen FOX Sports. "Maar hij kan nog beter dan dit."

Schmidt was tevreden met het openingsduel. "Een eerste wedstrijd is altijd lastig, vooral als het een uitwedstrijd is. We hebben laten zien hoe gevaarlijk we, met onze snelle aanvallers, in de omschakeling kunnen zijn"

De Duitser was mild voor doelman Yvon Mvogo, die blunderde bij de 1-1. Mvogo speelde de in de dekking staande Jorrit Hendrix de bal toe. "Ik wil dat de doelman probeert op te bouwen. Maar nu was het wel beter geweest om de lange bal te spelen, ja. Daar leert hij van, wij allemaal."

Nieuws

menu