PSV-coach Schmidt verwacht terugkeer van Gakpo, Madueke en Teze

PSV-coach Schmidt verwacht terugkeer van Gakpo, Madueke en Teze ANP

Coach Roger Schmidt van PSV verwacht dat hij zaterdag tegen FC Utrecht wellicht weer kan beschikken over Cody Gakpo, Noni Madueke en Jordan Teze. De inzetbaarheid van Philipp Max, die was besmet met het coronavirus, is nog onzeker.

"Cody, Noni, Jordan en Philipp trainden deze week weer mee en zijn morgen misschien ook weer inzetbaar", zei Schmidt. "Na de training van vrijdag kunnen we bepalen wat de spelers aankunnen en hoe we hen het beste in het team kunnen integreren. Maar Jordan, Cody en Noni zijn fysiek in staat op te spelen. Door het coronavirus is Max wat verzwakt geraakt. We kijken of het verstandig is om hem al in te zetten."

De PSV-coach kan in ieder geval nog niet beschikken over Eran Zahavi en Maximiliano Romero. "Ik verwacht dat Romero voor de kerst weer kan meespelen." Van Zahavi kon hij nog niet zeggen wanneer die precies terugkeert. "Waarschijnlijk niet meer dit jaar."

Schmidt verwacht een lastige wedstrijd. "FC Utrecht doet het dit seizoen goed tegen de goede ploegen in de competitie en won van Ajax en Feyenoord. Dat betekent dat wij gewaarschuwd zijn. Tegelijkertijd hebben wij in de afgelopen wedstrijden een goed niveau gehaald. We respecteren de tegenstander, maar we zijn niet bang."

Nieuws

menu