PSV-coach Schmidt: kunstgras is in voordeel Heracles

PSV-coach Schmidt: kunstgras is in voordeel Heracles

PSV-coach Schmidt: kunstgras is in voordeel Heracles ANP

PSV's trainer Roger Schmidt verwacht dit weekeinde bij Heracles Almelo een lastige wedstrijd. "We spelen in Almelo bij wijze van uitzondering op kunstgras, zij doen het wekelijks, ook op trainingen. Daar hebben zij voordeel van. Daar gaan we ons echter niet achter verschuilen. Maar gemakkelijk zal het niet worden."

Schmidt sprak in aanloop naar het duel ook over Mohamed Ihattaren, het 18-jarige talent dat vooralsnog niet zeker is van een vaste plaats. Donderdag in de Europese ontmoeting tegen NS Mura bleef hij bijvoorbeeld op de bank. "Ik heb voor anderen gekozen", aldus de coach. "Mo is een groot talent met een grote toekomst voor zich hier bij PSV, maar vergeet niet dat hij nog jong is. Ik begrijp dat er vragen zijn en natuurlijk ben ik ook aangesteld om onze grote talenten zoals Mo te ontwikkelen, maar ik moet er in de eerste plaats voor zorgen dat we onze doelen behalen."

De groepsfase van de Europa League bereiken is op de korte termijn een voornaam doel. "De eerste horde is genomen", zegt Schmidt. "We hebben ons tegen Mura van de goede kant laten zien, verdiend gewonnen en volgende week wacht de volgende stap. Mede daardoor spelen we nu drie uitwedstrijden achter elkaar met daarbij twee vluchten. Het is nu onze uitdaging dit tot een goed eind te brengen."