PSV begint seizoen met nieuwe trainer Schmidt overtuigend

PSV begint seizoen met nieuwe trainer Schmidt overtuigend ANP

Na Feyenoord en Ajax is ook PSV het nieuwe seizoen in de eredivisie met een overwinning begonnen. De nieuwe trainer Roger Schmidt zag zijn elftal FC Groningen verslaan: 1-3. Cody Gakpo scoorde twee keer voor PSV, Donyell Malen één maal. De spits miste tevens een strafschop. Bij Groningen duurde de rentree van Arjen Robben slechts een half uur. De 36-jarige aanvaller liet zich wegens een blessure wisselen.

Schmidt verraste door Mohamed Ihattaren buiten het basiselftal te laten. De Duitser is niet tevreden over de manier waarop de 18-jarige middenvelder zich afgelopen week tijdens trainingen presenteerde. Schmidt verwacht meer arbeid van Ihattaren, ook in wedstrijden. Onder vorige trainers had het talent een wat meer vrije rol, nu wordt in verdedigend opzicht ook het nodige van Ihattaren gevraagd. Mauro Junior kreeg rechts op het middenveld de voorkeur.

Naast Ihattaren moet ook Nick Viergever zich voorlopig met een reserverol tevreden stellen. Schmidt startte tegen Groningen met Olivier Boscagli en Jordan Teze als centrumverdedigers.

PSV had voor rust een duidelijk overwicht. Het duurde tot de 34e minuut voordat dat zich uitbetaalde in een voorsprong. Cody Gakpo speelde zichzelf in het zestienmetergebied knap vrij en schoot de bal hard en laag in de hoek.

Robben uitgevallen

Kort daarvoor was Robben uitgevallen bij Groningen. De oud-international leek zich na een duel wat te verstappen. Toen hij daarna de bal naar voren trapte, wist Robben dat het klaar was. Hij maakte het wisselgebaar, trok daarna teleurgesteld zijn shirt uit en liep de catacomben in.

PSV had de wedstrijd onder controle, maar door een fout van doelman Yvon Mvogo kwam Groningen in de 53e minuut langzij. De Zwitser is gehaald vanwege zijn meevoetballende kwaliteiten, iets wat Lars Unnerstall en de inmiddels vertrokken Jeroen Zoet allebei niet echt hebben. Tegen Groningen sloeg Mvogo daar in door. Hij speelde Jorrit Hendrix, die een man in zijn rug had, in. Groningen veroverde de bal en maakte via Tomas Suslov, de vervanger van Robben, gelijk: 1-1.

Groningen kon maar even van die treffer genieten. Donyell Malen schoot PSV in de 57e minuut, na een goede pass van invaller Noni Madueke, weer op voorsprong. De spits kreeg in de slotfase een kans op zijn tweede treffer, maar Malen zag zijn strafschop worden gestopt door doelman Sergio Padt. Gakpo zorgde alsnog voor de 1-3, opnieuw na goed voorbereidend werk van Madueke.

Nieuws

Meest gelezen

menu