PSG herstelt zich zonder Neymar met zege op Başakşehir

PSG herstelt zich zonder Neymar met zege op Başakşehir ANP

Paris Saint-Germain heeft de eerste zege in de Champions League te pakken. Tegen Istanbul Başakşehir herpakte de verliezend finalist van afgelopen seizoen zich met 2-0, na de nederlaag vorige week tegen Manchester United.

PSG-trainer Thomas Tuchel had direct kopzorgen toen sterspeler Neymar al na 26 minuten naar de kant moest. Hij werd vanwege ogenschijnlijk een blessure vervangen door Pablo Sarabria. Pas in de tweede helft lukte het de Parijzenaars de score te openen. Moise Kean kopte na ruim een uur spelen de 1-0 binnen uit een corner. De huurling van Everton werd de gevierde man bij de Parijzenaars omdat hij niet veel later ook voor de 2-0 zorgde. Kean schoot uit de draai raak.

Kansen voor de Turken waren er voor Deniz Türüç, oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles, en Edin Visca. Zij stuitten allebei op PSG-doelman Keylor Navas.

Paris Saint-Germain heeft nu drie punten in poule H. Istanbul Başakşehir staat na twee nederlagen onderaan. Groepsgenoten Manchester United en RB Leipzig komen later woensdagavond in actie.

Voorafgaand aan de wedstrijd ging het vooral over de relatie tussen Frankrijk en Turkije, die sinds de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty onder spanning staat. Paty werd vermoord omdat hij in zijn les over de vrijheid van meningsuiting Mohammed-cartoons had laten zien. De Franse leider Emmanuel Macron beloofde daarop "Islamistisch separatisme" te bestrijden. Dat viel niet in goede aarde bij de Turkse president Tayyip Erdogan, die onder andere opriep om Franse goederen te boycotten.

Nieuws

menu