PEC Zwolle-middenvelder Leemans speler van de maand

Middenvelder Clint Leemans is uitgeroepen tot eredivisie-speler van de maand van september. De speler van PEC Zwolle bleef in de strijd om de uitverkiezing Riechedly Bazoer (Vitesse) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) voor.

Volgens de statistieken van de Eredivisie, FOX Sports en Opta Sports heeft Leemans het best gepresteerd in september. In drie wedstrijden kwam de 25-jarige Leemans tot twee goals en een assist. Hij mikte vier van zijn vijf schoten tussen de palen en viel op door zijn nauwkeurige passes (85 procent).

Zijn club pakte mede door de productiviteit van Leemans vier punten. Thuis werd verloren van Feyenoord (0-2) en gewonnen van Sparta (4-0). In Alkmaar werd het 1-1 tegen AZ.

Het eredivisie-elftal van de maand wordt vertegenwoordigd door acht verschillende teams. Ajax, sc Heerenveen en PSV worden elk door twee spelers vertegenwoordigd.

Het volledige elftal van de maand: Erwin Mulder (sc Heerenveen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Riechedly Bazoer (Vitesse), Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen), Philipp Max (PSV), Görkem Saglam (Willem II), Mohammed Kudus (Ajax), Cody Gakpo (PSV), Clint Leemans (PEC Zwolle), Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo) en Antony (Ajax).

Nieuws

menu