Oud-volleybalster Huurman gaat talenten Oranje trainen

Oud-volleybalster Huurman gaat talenten Oranje trainen ANP

Oud-volleybalinternational Francien Huurman keert terug in de zaal. De 45-jarige Huurman wordt assistent van Avital Selinger bij het zogeheten Talent Team Papendal, het talententeam dat op het nationale sportcentrum in Arnhem traint. De 422-voudig international gaat ook assisteren bij een jeugdteam van Oranje.

Het wordt voor Huurman haar eerste ervaring als trainster. "Ik ben na mijn topsportcarrière eerst het bedrijfsleven in gegaan. Daarnaast ben ik blijven volleyballen op amateurniveau. Het is altijd wel blijven kriebelen om iets met mijn volleybalervaring te doen", zegt Huurman, die met Oranje van de partij was op drie WK's en acht EK's. "Dan komt het voor mij nu mooi samen dat ik op deze manier het trainersvak in kan gaan."

Huurman stopte in 2012 met volleyballen, na 15 jaar onderdeel te zijn geweest van Oranje. Ze speelde daarin ook onder bondscoach Selinger. "Het is voor ons heel belangrijk dat een international met een carrière als die van haar, haar kennis en kunde ter beschikking stelt aan de volgende generaties", zegt Joop Alberda, technisch directeur van volleybalbond Nevobo. "Avital en Francien kennen elkaar van haver tot gort. Francien weet wat Avital bedoelt. Ze kent zijn oefenstof, zijn filosofie. Het voelt als een aanwinst voor het volleybal."

Nieuws

menu