Oud-voetbalbaas El Salvador uitgeleverd aan VS in corruptiezaak

Oud-voetbalbaas El Salvador uitgeleverd aan VS in corruptiezaak ANP

Reynaldo Vasquez, een oud-voetbalbaas van El Salvador, is uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De bestuurder die tussen tussen 2009 en 2010 de nationale voetbalbond leidde, is in de VS in 2015 aangeklaagd in verband met de grootschalige corruptiezaak bij wereldvoetbalbond FIFA.

Vasquez zal worden voorgeleid in een rechtbank in Brooklyn. Hij wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen bij de verkoop van tv-rechten voor WK-kwalificatiewedstrijden. Vasquez behoort tot de zestien verdachten die bij elkaar 200 miljoen dollar aan steekpenningen zouden hebben aangenomen. Van hen zijn meerdere verdachten al veroordeeld. Juan Ángel Napout, de voormalige voorzitter van de voetbalbond uit Paraguay, werd tot negen jaar celstraf veroordeeld.

FIFA schorste Vasquez in oktober 2019 voor het leven van alle voetbalgerelateerde activiteiten. Hij werd in eigen land in 2017 veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor arbeidsfraude. Vasquez zou als eigenaar van een grote beddenzaak jarenlang te weinig premies hebben afgedragen voor zijn ruim tweehonderd werknemers.

Nieuws

menu