Oud-Cambuurtrainer Henk de Jonge (74) overleden

FOTO TWITTER CAMBUUR

Voormalig voetbaltrainer Henk de Jonge is op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Etten-Leur overleden. De in Amsterdam geboren De Jonge was tussen 1980 en 1983 hoofdtrainer van Cambuur.

In zijn laatste seizoen was hij dichtbij promotie naar de eredivisie. In de nacompetitie eindigde Cambuur 1 punt onder FC Den Bosch.

Eerder werkte De Jonge als assistent-trainer bij PSV en werd hij bij Willem II de jongste trainer in het betaalde voetbal. Met de club uit Tilburg promoveerde hij in 1979 naar de eredivisie.

Na zijn tijd bij Cambuur werkte De Jonge nog bijna een seizoen bij NAC Breda waarna hij wegens psychische klachten uit de voetballerij verdween. Na zijn laatste wedstrijd met NAC (3-0 winst tegen FC Twente) stortte De Jonge in. Zijn laatste wedstrijd coachte hij op 17 maart 1984. Hij verbleef sindsdien in een psychiatrische kliniek.

Cambuur bleef zijn club, vertelde hij later in Voetbal International . „De mooiste tijd was die bij PSV. Maar de club waar ik het meeste van hou, is Cambuur.”

„Tot aan het einde van zijn leven bleef zijn betrokkenheid bij de club en belde hij op wekelijkse basis met de administratie van het Cambuur Stadion om het over de club te hebben en soms gevraagd en soms ongevraagd adviezen te geven”, meldt de club op de website. „SC Cambuur verliest met De Jonge een bevlogen en fanatieke oud-trainer met een groot clubhart.”

Cambuur speelt vrijdagavond tegen Jong PSV met rouwbanden. Ook wordt er voor dat duel een minuut stilte gehouden.

Nieuws

menu