Osaka overtuigend naar halve finales op US Open

Osaka overtuigend naar halve finales op US Open ANP

Tennisster Naomi Osaka heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Japanse nummer vier van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Shelby Rogers: 6-3 6-4.

Osaka won de US Open in 2018 door in de finale verrassend Serena Williams te verslaan. De 22-jarige Japanse vervolgde met de titel op de Australian Open in 2019, maar haalde sindsdien niet meer de kwartfinales op de grandslamtoernooien. Ze kwam in goede vorm naar New York, waar ze anderhalve week geleden de finale haalde van het WTA-toernooi van Cincinnati. Daarvoor meldde ze zich af wegens een dijbeenblessure, maar die lijkt haar op de US Open geen parten te spelen.

In de eerste set brak Osaka de Amerikaanse nummer 93 van de wereldranglijst twee keer. Een vroege break in de tweede set kon Rogers niet meer ongedaan maken. Op 5-4 besliste de tweevoudig grandslamwinnares met een lovegame de wedstrijd

Osaka treft in de halve finale een andere Amerikaanse tennisster, Jennifer Brady. Die won eerder op de dag met 6-3 6-2 van Joelija Poetintseva uit Kazachstan en bereikte voor het eerst in haar carrière de halve finale van ene grandslamtoernooi.

Nieuws

menu