Oranje wil tegen Oostenrijk stap zetten naar achtste finales

Oranje wil tegen Oostenrijk stap zetten naar achtste finales ANP

Het Nederlands elftal hoopt zich bij het Europees kampioenschap al (officieus) te plaatsen voor de achtste finales. Na de zege op Oekraïne (3-2) neemt het elftal van bondscoach Frank de Boer het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Oostenrijk, dat de groepsfase begon met een zege op Noord-Macedonië (3-1).

Bij winst komt Oranje op 6 punten. Een plaats bij de eerste twee in groep C is dan nagenoeg zeker en Nederland behoort dan naar alle waarschijnlijkheid sowieso tot een van de vier beste nummers 3. Vier van de zes nummers 3 mogen ook naar de achtste finales.

Matthijs de Ligt is hersteld van een liesblessure en start in de basis, liet bondscoach Frank de Boer weten. Dat gaat normaal gesproken ten koste van Jurriën Timber of Patrick van Aanholt. Bij Oostenrijk ontbreekt de geschorste aanvaller Marko Arnautovic.

In de Johan Cruijff ArenA zijn, net als tegen Oekraïne, 16.000 supporters welkom. Het dak van de ArenA blijft open, omdat noodweer rond Amsterdam vermoedelijk uitblijft.

Het duel van Oranje begint om 21.00 uur. In de andere groepswedstrijd speelt Oekraïne in Boekarest tegen Noord-Macedonië (aanvang: 15.00 uur). In groep B komt Denemarken in Kopenhagen uit tegen België (18.00 uur).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport