Oranje vermoedelijk met De Jong in de spits tegen Bosnië

Oranje vermoedelijk met De Jong in de spits tegen Bosnië ANP

Luuk de Jong lijkt zondag zeker van een basisplaats in het Nederlands elftal. De spits neemt in de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina in de Nations League vermoedelijk de plaats in van de geschorste Memphis Depay.

"Ik ga nog geen opstelling geven. Dat doe ik eerst aan mijn spelers. Maar dat hij een belangrijke gegadigde is op die positie, lijkt me duidelijk", zei Frank de Boer zaterdag in Sarajevo. De bondscoach kan er ook voor kiezen PSV'er Donyell Malen in de spits te zetten, maar afgaande op zijn woorden lijkt De Jong de voorkeur te krijgen. "Memphis heeft bewezen dat hij een hele belangrijke speler is voor het Nederlands elftal. Dat zullen we missen. Anderzijds hebben we nu een andere speler op die positie, met andere kwaliteiten. Nu moeten we kijken of we daar weer van kunnen profiteren."

Nederland treft in Bosnië een aangeslagen tegenstander. Het land verloor donderdag na strafschoppen van Noord-Ierland en ontbreekt daardoor komende zomer op het EK. "Daar hebben ze een jaar lang voor getraind", aldus De Boer. "Ik kan me voorstellen dat ze niet echt op deze wedstrijd zitten te wachten en er even doorheen zitten. Anderzijds spelen ze tegen een gerenommeerde tegenstander. Ze willen zich ongetwijfeld van hun beste kant laten zien."

Nieuws

menu