Oranje traint met volledige selectie voor Noord-Macedonië

Oranje traint met volledige selectie voor Noord-Macedonië ANP

Het Nederlands elftal is met een volledige selectie begonnen aan de laatste training voor het afsluitende groepsduel met Noord-Macedonië op het EK. Frank de Boer staat met al zijn 25 internationals op het veld in Zeist.

De bondscoach geeft rond 13.45 uur een persconferentie. Mogelijk vertelt hij dan iets over zijn plannen voor de wedstrijd tegen het land dat zich in 1991 als Macedonië onafhankelijk verklaarde van het voormalige Joegoslavië. Na een geschil met Griekenland gaat Macedonië sinds 2019 als Noord-Macedonië door het leven.

Oranje is na twee overwinningen op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) al zeker van de groepswinst en een achtste finale in Boedapest tegen de nummer 3 van groep D, E of F. Macedonië heeft beide duels op het EK met Oostenrijk (1-3) en Oekraïne (1-2) verloren.

De Boer kan ervoor kiezen om spelers rust te geven. Mogelijk kiest hij tegen Noord-Macedonië voor internationals die nog maar weinig speeltijd hebben gekregen. Wellicht houdt hij Marten de Roon maandag helemaal aan de kant in de Johan Cruijff ArenA, De middenvelder is bij een volgende gele kaart geschorst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport