Oranje traint met reserves in Zeist

Oranje traint met reserves in Zeist ANP

Het Nederlands elftal is met de reservespelers begonnen aan de voorbereiding op het laatste groepsduel van maandag met Noord-Macedonië op het EK. Bondscoach Frank de Boer gunde zijn basisploeg van de gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk rust (2-0). De basisspelers bekeken de training vanaf de zijkant van het trainingsveld.

De sfeer in de spelersgroep is goed. Na twee wedstrijden in de poule tegen Oekraïne en Oostenrijk heeft Oranje de groepszege al binnen. "Onze eerste doel is bereikt", zei Matthijs de Ligt. "We gaan als groepswinnaar naar de achtste finales. Nu moeten we verder groeien in het toernooi."

De Boer moet de komende dagen beslissen met welke spelers en tactiek hij Noord-Macedonië gaat bestrijden. Moet Oranje blijven spelen met drie centrale verdedigers? Hebben er internationals rust nodig? Of is het juist beter om met nagenoeg dezelfde basisploeg verder te spelen, zodat iedereen nog beter op elkaar raakt ingespeeld? De bondscoach hield donderdagavond na de zege op Oostenrijk alle opties open. Hij wil van de medische staf horen hoe fit iedereen is en sloot zelfs niet uit dat Oranje tegen Noord-Macedonië met drie aanvallers gaat starten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport