Oranje mist keepster Van Veenendaal tegen Estland

Oranje mist keepster Van Veenendaal tegen Estland ANP

Keepster Sari van Veenendaal moet de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Estland, op 23 oktober in Groningen, aan zich voorbij laten gaan. De doelvrouw van PSV heeft last van een heupblessure. Mogelijk keert ze voor de uitwedstrijd tegen Kosovo (27 oktober) weer terug in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman, die 24 speelsters heeft geselecteerd voor het tweeluik.

De 20-jarige Moon Pondes (PEC Zwolle) is als vierde keepster aan de Nederlandse selectie toegevoegd. Loes Geurts (hersenschudding), Anouk Dekker (bovenbeen), en Jill Roord (knie) zijn vanwege blessures niet beschikbaar.

De Nederlandse vrouwenploeg is in groep A ongeslagen koploper met 21 punten uit 7 duels, gevolgd door Rusland met 12 punten uit 6 wedstrijden.

Het EK van 2022 is in Engeland. Wiegman maakt dat toernooi als bondscoach van Oranje niet meer mee. Ze vertrekt komend jaar na de Olympische Spelen van Tokio om als trainer van de Engelse nationale vrouwenploeg aan de slag te gaan.

Oranje won in 2017 in eigen land het laatst gehouden EK.

Nieuws

menu