Oranje-aanvoerder Van Dijk: zondag moeten we er staan

Oranje-aanvoerder Van Dijk: zondag moeten we er staan ANP

Aanvoerder Virgil van Dijk zag ondanks de nederlaag van Oranje in de oefeninterland tegen Mexico (0-1) ook genoeg positieve punten. "Het was voor heel veel jongens goed om een interland te spelen, om te werken in de intensiteit van Oranje. We hadden ook twee debutanten, dat is goed nieuws", zei Van Dijk bij de NOS. "Iedereen is goed uit de wedstrijd gekomen, zonder blessures denk ik."

Van Dijk speelde net als Stefan de Vrij, zijn kompaan centraal achterin, alleen de eerste helft. Bondscoach Frank de Boer gaf bij zijn debuut heel wat spelers een kans zich te laten zien, onder wie de debutanten Owen Wijndal en Teun Koopmeiners.

"We speelden in een formatie waarin we nog niet heel vaak hebben gespeeld", zei Van Dijk. "Al wil ik niet zeggen dat dit een excuus is. We wilden winnen, laat ik dat voorop stellen. We hebben dat helemaal tot aan het einde toe geprobeerd. Het was in de slotfase alles of niets. We hebben kansen gehad, maar helaas wel verloren. Zondag moeten we er staan. Daar gaan we de komende paar dagen heel hard aan werken."

Het Nederlands elftal speelt zondag in Zenica voor de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina. Drie dagen later wacht in Bergamo het duel met Italië.

Nieuws

menu