Oranje Leeuwinnen starten WK-kwalificatie met teruggekeerde Spitse, Folkertsma, Casparij én SC Heerenveen-keepster Dinkla

FOTO ANP

De Oranje Leeuwinnen zijn maandag in Zeist bijeengekomen in voorbereiding op de WK-kwalificatie. Onder hen de teruggekeerde Sherida Spitse uit Sneek, Sisca Folkertsma uit Sloten, de in De Knipe opgegroeide Kerstin Casparij én de 19-jarige SC Heerenveen-keepster Claire Dinkla.

Die laatste werd door nieuwe bondscoach Mark Parsons opgeroepen als vervanger van Ajax-keepster Lize Kop, die niet wedstrijdfit is. Dinkla was de vorige seizoenen reservekeepster bij Ajax, achter Lize Kop dus. Loes Geurts, reserve op de Olympische Spelen, is niet opgeroepen door Parsons. De Engelsman begint maandag officieel aan zijn functie als opvolger van Sarina Wiegman.

Ook Renate Jansen was niet wedstrijdfit, voor haar in de plaats is Kerstin Casparij opgeroepen, zij debuteert net als Dinkla in de Oranjeselectie. Casparij speelde jaren voor SC Heerenveen en stapte vorig jaar over naar FC Twente, waarmee ze kampioen werd.

De selectie van Parsons voor de WK-kwalificatieduels met Tsjechië (vrijdag in Groningen) en IJsland (dinsdag 21 september in Reykjavik) bestaat uit 24 speelsters.

De voetbalsters kwamen rond het middaguur bij elkaar in Zeist, waar om 16.30 uur de eerste training onder leiding van Parsons op het programma staat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport