Opleider Van der Kraan verruilt Feyenoord voor Manchester City

Opleider Van der Kraan verruilt Feyenoord voor Manchester City ANP

Glenn van der Kraan, coördinator onderbouw (6-12 jaar) van Feyenoord Academy, vertrekt per 1 oktober naar de jeugdopleiding van Manchester City. Hij zal daar de functie van Head of Coaching gaan vervullen.

Van der Kraan begon in 2011 bij Feyenoord als jeugdtrainer in de onderbouw. Naast het jeugdtrainerschap heeft de Maassluizenaar zich vanaf het begin gericht op innovatie in het voetbal. Hij zette samenwerkingsverbanden op met diverse universiteiten om onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de werking van het brein en hoe kijkgedrag kan worden getraind in het voetbal.

"Vanzelfsprekend was ik vereerd met het aanbod van Manchester City om te komen praten, maar tegelijkertijd geeft het ook een dubbel gevoel", laat Van der Kraan weten. "De afgelopen tien jaar heb ik als zeer leerzaam ervaren, waarbij we er als Feyenoord Academy in geslaagd zijn om een goed fundament voor de gehele jeugdopleiding neer te zetten. Die ervaring neem ik mee in mijn nieuwe rol in Manchester. Een geweldige kans die ik met beide handen aangrijp."

Stanley Brard, hoofd Feyenoord Academy, betreurt het vertrek van Van der Kraan. "Uiteraard is het jammer als talentvolle mensen de club verlaten. We gunnen Glenn deze stap echter enorm. Hij heeft met zijn enthousiasme en passie voor talentontwikkeling een belangrijke bijdrage geleverd in het professionaliseren van de onderbouw."

Nieuws

menu