Open Nederlands Kampioenschap Skeeleren gaat wederom niet door

Sfeerbeeld van de Bartlehiemtocht van 2017. Foto: Neeke Smit Foto: Neeke Smit

De Bartlehiem Skeelertocht die gepland stond op zaterdag 21 augustus gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door.

De skeelertocht was door de KNSB aangewezen als Open Nederlands kampioenschap heren (100 kilometer) en dames (75 kilometer), tegelijkertijd zou er op hetzelfde parcours een toertocht over verschillende afstanden plaatsvinden.

Het programma voor de klassieker, met start en finish in Hallum, was rond, maar deze week moest de organisatie „met pijn in het hart” toch de knoop doorhakken. Het grootste probleem bleek het door vrijwilligers handhaven van de anderhalvemetermaatregel voor het publiek te worden. De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot 14 augustus. „Als daarna versoepelingen volgen, is het voor Hallum te kort dag om het evenement nog door te laten gaan”, aldus de organisatie.

Ook de voor vrijdag 20 augustus geplande Wielerronde van Hallum en skeelerclinics voor basisschoolleerlingen gaan niet door. Als een volgende datum heeft de organisatie zaterdag 20 augustus 2022 geprikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Skeeleren