Ook voor Wimbledon is spelen zonder publiek inmiddels een optie

Ook voor Wimbledon is spelen zonder publiek inmiddels een optie. FOTO ANP

Wimbledon nog een jaar niet door laten gaan, is geen optie. De organisatoren van het traditionele Londense grandslamtoernooi zeiden vrijdag voor de editie van 2021 alle opties open te houden, dus ook het tennissen zonder publiek.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werden veel sportwedstrijden afgelast, of in ieder geval zo lang mogelijk uitgesteld. Wimbledon was een van de weinige grote evenementen waar direct een streep doorging. Geen publiek, dan ook geen toernooi, was de gedachte.

Nu onduidelijk is hoe lang het virus de sport nog in de weg zit, wordt inmiddels ook in Londen met meerdere scenario's rekening gehouden. "Onze belangrijkste prioriteit blijft de gezondheid en veiligheid van al onze belanghebbenden, in het bijzonder onze gasten, ons personeel en natuurlijk de tennissers", aldus de All England Club (AELTC).

Niet doorging

Wimbledon was dit jaar het enige grandslamtoernooi dat niet doorging. De Australian Open had nog geen last van het coronavirus, Roland Garros werd verplaatst naar het najaar en ook de US Open ging door.

Wimbledon staat gepland voor 28 juni tot en met 11 juli.

Nieuws

menu