Ook in West-Friesland worden Friese inlineskaters beloond

Berber Vonk (38) wint de afvalkoers op een kletsnat wegdek. Achter haar Fleur Veen (125). Tweede werd Maya de Jong. Foto Neeke Smit

In het derde skeelerweekeinde van dit coronaseizoen hebben de Friese inlineskaters weer een aantal bijzondere prestaties geleverd.

In het kletsnatte Wervershoof en Medemblik viel eindelijk bijna alles op zijn plaats voor Ruurd Dijkstra. De ambachtelijke meubelmaker uit Nijewoltwolde bepaalde het wedstrijdverloop in de marathon door met een machtige actie (samen met Luc ter Haar) de koplopers Bart Hoolwerf en Ronald Haasjes terug te halen. Daardoor werd het een massasprint, die werd gewonnen door Marthijn Mulder (Staphorst). Dijkstra zelf werd 8ste.

Dijkstra won zelf de afvalkoers en werd met zilver beloond op de puntenkoers. Het was dus zijn eerste zege van dit jaar. ,,Ik reed makkelijk mee en kon goed mijn positie houden’’, liet hij optekenen in Medemblik, na het goud op de puntenkoers. ,,Eindelijk gewonnen. Ik begon het seizoen een beetje vermoeid, dus de eerste week was het nog niet zoals het moet. Nu doe ik rustiger aan op mijn werk en dat betaalt zich nu al uit. Ik ben hier heel blij mee.”

Alle sprintnummers werden net als in de eerste twee skeelerweekeinden gewonnen door Rémon Kwant (Heerenveen).

De Friese vrouwen lieten ook weer van zich horen. Vooral Berber Vonk (Heerenveen) had een uitstekend weekeinde: winst op de afvalkoers en de puntenkoers en tweede op de marathon (gewonnen door Bianca Roosenboom). Maya de Jong (ook van KTT Noord, gewest Fryslân) werd tweede op de afvalkoers, teamgenote Fleur Veen vierde.

Nieuws

Meest gelezen