Ook in 2021 geen Slachtemarathon: 'It is gewoanwei net mooglik'

De Slachtemarathon van 2012. De editie van 2021 gaat niet door. Foto archief LC

Ook in 2021 wordt er geen Slachtemarathon georganiseerd. Voorzitter Anne Jochum de Vries stelt dat het „gewoon niet mogelijk” is om de marathon in 2021 te organiseren.

Als de organisatie de Slachte wel had willen organiseren, had ze daar een aantal maanden geleden al mee moeten beginnen, zegt De Vries. „En sa as we allegearre witte is it noch ûnwis hoe’t it komt mei alle maatregels..”

De organisatie grijpt de periode die komt aan om vooruit te kijken en samen met dorpen, betrokken organisaties en andere mensen te onderzoeken hoe de Slachtemarathon zich kan ontwikkelen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende editie is. „We binne benijd wat dit ûndersyk opsmyt. De Slachtemarathon is en bliuwt in ikoanysk evenemint foar Fryslân en hat foar in protte minsken in grutte wearde. Dêr meie we mei inoar grutsk op wêze en dêr moatte we mei inoar goed op passe. Mei dit ûndersyk witte we hoe’t we dat aanst sa goed mooglik dwaan kinne”, aldus De Vries.

Toen de editie van 2020 door corona werd afgelast, was de organisatie eerst in de veronderstelling dat het in 2021 wel weer zou kunnen. De kaartjes werden in eerste instantie ‘doorgeschoven’ naar 2021, maar later gaf de organisatie de deelnemers toch de helft van hun inschrijfgeld terug. „Wy binne te entûsjast west oer 2021 en wurde troch de werklikheid ynhelle”, zei De Vries er toen over.

Ook de editie daarvoor, in 2018, die vanwege het Culturele Hoofdstadjaar was ingelast ging niet door, toen door de tegenvallende kaartverkoop.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Slachtemarathon