Corona bij Heerenveen: 'Schrik zit er dan wel even in'

Johnny Jansen, druk coachend tijdens het thuisduel met VVV.

Johnny Jansen, druk coachend tijdens het thuisduel met VVV. FOTO ANP

Verrast was Johnny Jansen niet, nadat er drie coronagevallen bij SC Heerenveen waren geconstateerd. Volgens de trainer had de mededeling wel impact.

Twee medewerkers van de ondersteunende staf en een speler van de eerste selectie kregen zaterdag een positieve testuitslag. Heerenveen maakt niet bekend om wie het gaat.

,,Dat heeft te maken met de privacywet. In dat kader vinden wij het niet gepast om dit te melden”, aldus persvoorlichter Marco Heerschop. ,,Spelers staat het uiteraard vrij om dit te doen.” Een Ajax-woordvoerder had woorden van gelijke strekking. ,,Wij melden in zo’n geval alleen, zoals veel clubs, dat een voetballer om medische redenen afwezig is.”

Lees ook | Drie positieve coronatests bij SC Heerenveen, een speler in thuisisolatie

Heerenveen bleef lang gevrijwaard van het coronavirus. Tot dit weekend was de eerste selectie van de club, inclusief de stafleden, daarmee een uitzondering in de eredivisie. Vooralsnog hebben alleen de selecties van FC Twente en VVV-Venlo nog geen coronagevallen gemeld.

,,We wisten natuurlijk dat het virus dichterbij kwam”, aldus trainer Johnny Jansen. ,,De kans was groot dat het ons ook een keer zou treffen. Maar als het dan eenmaal zover is, dan zit de schrik er wel even in. Je vraagt je ook meteen af wie met elkaar in contact is geweest.”

,,Zo’n mededeling heeft absoluut impact”, vervolgde Jansen, die het bericht overigens niet wilde gebruiken als excuus voor de 5-1 nederlaag van zijn ploeg in Amsterdam. ,,Dat zou wel heel makkelijk zijn. We hadden, los van corona, gewoon veel beter moeten voetballen.”

Lees ook | SC Heerenveen heeft niets te vertellen tegen Ajax: 5-1