Ook Heerenveen is te goed voor Vitesse

Ook Heerenveen is te goed voor Vitesse ANP

Vitesse blijft in de Eredivisie nog wachten op het eerste succesje. De formatie van de Duitse trainer Thomas Letsch verloor ook de derde wedstrijd van het seizoen, op pijnlijke wijze. In Arnhem was sc Heerenveen veel te sterk, 0-4. Sydney van Hooijdonk scoorde drie keer.

Al na 5 minuten nam Heerenveen de leiding. Van Hooijdonk scoorde, nadat Amin Sarr de bal voor hem had klaargelegd. Het was het eerste doelpunt voor de formatie van trainer Kees van Wonderen dit seizoen in de Eredivisie.

Na bijna een half uur was Vitesse dichtbij de gelijkmaker. Melle Meulensteen schoot van enkele meters in, maar zag keeper Andries Noppert bekwaam redden. Dat deed de doelman vorige week bij de 0-0 tegen Feyenoord ook meerdere malen.

Verder uitlopen

Daardoor kon Heerenveen in extra tijd van de eerste helft verder uitlopen. Sarr passeerde doelman Kjell Scherpen, nu na een pass van Anas Tahiri. In de 72e minuut werd het 0-3. Van Hooijdonk gaf het beslissende tikje na een inzet van Sarr. Even later maakte Van Hooijdonk zijn hattrick compleet, opnieuw op aangeven van Sarr.

Scherpen maakte zijn debuut voor Vitesse. De 22-jarige doelman werd eerder in de week op huurbasis overgenomen van de Engelse club Brighton & Hove Albion.

Vitesse verloor de eerste twee competitiewedstrijden van Feyenoord en Excelsior.

Nieuws

menu