Ook Doke Schmidt met Cambuur naar eredivisie

Na het binnenhalen van de kampioenschaal gaat Doke Schmidt met Cambuur de eredivisie in. FOTO ARCHIEF HENK JAN DIJKS

Ook Doke Schmidt gaat met SC Cambuur het eredivisieavontuur aan. De 29-jarige rechtsback tekent voor een seizoen bij.

De contractverlenging hing al langer in de lucht. Zowel Schmidt als Cambuur wilden na twee seizoenen met elkaar verder. In zijn nieuwe contract is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Schmidt maakte in de zomer van 2019 de altijd beladen overstap van SC Heerenveen naar SC Cambuur. Dit seizoen veroverde hij een vaste basisplaats in het kampioensteam van Henk de Jong. Hij speelde tot dusverre 53 wedstrijden in het shirt van de Leeuwarders.

De eredivisie is geen onbekend terrein voor Schmidt. Hij heeft ruim honderd wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Trainer De Jong gaf eerder al wel aan dat er ook bij een langer verblijf van Schmidt wordt gezocht naar nog een verdediger voor aan de rechterkant.

Selectie krijgt al aardig vorm

De selectie voor het komende seizoen krijgt al aardig vorm. Vorige maand verlengde ook centrale verdediger Erik Schouten zijn contract. Met Schmidt erbij staat het aantal spelers op vijftien.

Verder liggen keepers Sonny Stevens en Pieter Bos alsmede veldspelers Calvin Mac-Intosch, Alex Bangura, Jasper ter Heide, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen, Michael Breij, Robin Maulun, Issa Kallon, Nick Doodeman en Maarten Pauwels vast voor komend seizoen.

De Jong wil de komende maanden vier of vijf gerichte versterkingen binnenhalen.

Nieuws

Meest gelezen