Onnodig puntenverlies Cambuur tegen NEC: 0-0

FOTO

FOTO HENK JAN DIJKS

SC Cambuur heeft zondagmiddag onnodig twee punten laten liggen in Nijmegen. De koploper was de betere tegen NEC, maar slaagde er niet in de thuisclub te verslaan: 0-0

Cambuur had al voor rust in Nijmegen het meeste balbezit. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg de ploeg uit Leeuwarden ook de beste kansen. Topscorer Robert Mühren was tweemaal dicht bij de openingsgoal, maar de eerste keer kon hij net niet binnen tikken en even later zag hij zijn schot na een mooie aanval op de buitenkant van de paal belanden.

NEC had daar enkel een paar schoten van afstand tegenover gezet. Daar had de thuisclub meer mee kunnen doen, maar Cambuurdoelman Sonny Stevens had geen moeite met de inzetten van Javier Vet en Souffriau El Karouani. Beide keren kwam de bal recht op hem af.

In de tweede helft waren de Leeuwarders opnieuw de betere. Als NEC er dreigde uit te komen, was Cambuur vaak gretig en fel in het doordrukken. Veel kansen kreeg de thuisclub dan ook niet, hoewel een mooi schot van Elayis Tavsan vlak na de thee bijna raak was. De Leeuwarders op hun beurt leken een kwartier na rust op voorsprong te komen. Weer stond de paal echter succes in de weg, ditmaal was Issa Kallon de pechvogel.

Te weinig

In het vervolg van het duel bleef Cambuur zoeken naar ruimte en kansen, maar de koploper bracht te weinig om de Nijmegenaren op de knieën te krijgen. Meer dan wat gevaar uit hoekschoppen kwam er niet en zo bleef het bij 0-0 en daarmeen onnodig puntenverlies voor de Leeuwarders.

Lees hier het liveblog terug.