Onderschatting bij Flyers oorzaak verlies in Geleen

Foto:

Foto: ANP

Na een eenvoudige zaterdagse zege op Chiefs Leuven( 6-1: 3-1, 1-0, 2-0), volgde zondag een onverwachte nederlaag (6-2: 1-0, 2-2, 3-0) bij Eaters in Geleen.

De zeperd in de ijshal van Glanerbrook was een uiterst pijnlijke. Allereerst omdat het een onnodig verlies was, vond coach Mike Nason.

Hij had zijn mannen nog zo gewaarschuwd voor onterechte onderschatting. Flyers won woensdag in Thialf immers met 7-1 van de Limburgers. ,,Die winst kwam doordat we heel hard wilden werken. Dat miste ik in het eerste deel van deze wedstrijd, terwijl we daar zo op gehamerd hadden’’, aldus Nason.

Zijn ploeg kwam met 3-1 (goal van Trevor Hunt) achter, kwam terug tot 3-2 via een treffer van Dennis Sikma, maar verzuimde om aan het begin van de derde periode een uitgelezen kans te verzilveren.

Geleen moest dat laatste part namelijk met twee man op de strafbank starten. ,,Daar wisten we niet van te profiteren. Maak je 3-3, dan heb je het momentum en dan hadden we gewoon gewonnen’’, was Nasons overtuiging.

Nu kreeg Geleen een boost van het doorkomen van die drie op vijf en trok de partij verdiend naar zich toe. Door de nederlaag bij Eaters en de zege op Leuven liep Flyers maar drie punten in op Den Haag, dat tweede staat. De Heerenveners staan daardoor nog vijf punten achter op de Hagenaren, maar hebben wel drie inhaalwedstrijden tegoed.