Ondernemers helpen Rashford in strijd tegen kinderarmoede

Ondernemers helpen Rashford in strijd tegen kinderarmoede ANP

Marcus Rashford heeft steun van het zakenleven gekregen in zijn strijd tegen kinderarmoede in Groot-Brittannië. De aanvaller van Manchester United kreeg tal van aanbiedingen van plaatselijke bedrijven en restaurants om volgende week tijden de Britse herfstvakantie kinderen een gratis schoolmaaltijd aan te bieden.

"Ik ben er ondersteboven van", schreef de pas 22-jarige Rashford op Twitter. "Onbaatzuchtig, vriendelijk, saamhorig. Dit is het Engeland dat ik ken." De international sneerde daarmee naar de Britse regering, die in de zomervakantie nog wel inging op het pleidooi van Rashord, maar deze week kreeg te horen dat het parlement afziet van het verstrekken van vouchers voor gratis maaltijden in de komende schoolvakantie.

Rashford ontving in juli als jongste ooit een eredoctoraat van de universiteit van Manchester voor zijn inspanningen om kinderen uit arme gezinnen aan gratis maaltijden te helpen. Voetbalicoon Gary Lineker had alleen maar lof. "Ik hou van deze jongen", schreef Lineker op Twitter. "Hij hoeft dit natuurlijk niet te doen, maar wat een held om het wel te doen, en met zoveel bescheidenheid en waardigheid."

Nieuws

menu