Omzet SC Heerenveen keldert door corona en dus doet Cees Roozemond beroep op sponsoren en supporters: steun ons

Cees Roozemond tijdens de nieuwjaarsreceptie van SC Heerenveen.

Cees Roozemond tijdens de nieuwjaarsreceptie van SC Heerenveen.

Cees Roozemond deed bij de nieuwjaarsreceptie van SC Heerenveen een beroep op sponsoren en supporters van de club.

Loyaliteit en solidariteit. Dat waren de woorden waar Cees Roozemond de nadruk op legde tijdens de nieuwjaarsreceptie. Door corona was de bijeenkomst door SC Heerenveen online georganiseerd.

Volgens Roozemond heeft Heerenveen een omzetdaling van 30 procent, vergeleken met de situatie van een jaar eerder. ,,Dat was het gevolg van de eerste en tweede coronagolf. Nu zitten we in de derde”, zei de algemeen directeur, die niet uitsluit dat het spelersbudget opnieuw moet worden verlaagd. ,,We gingen er met onze begroting vanuit dat we ergens in maart weer gedeeltelijk voor publiek konden spelen. Maar of het dit seizoen nog gaat gebeuren? Ik acht het onwaarschijnlijk.”

,,Dat is een grote financiële aderlating”, ging Roozemond verder. ,,De effecten op korte termijn zijn dat we nu minder seizoen- en losse wedstrijdkaarten verkopen. Verder krijgen we geen inkomsten uit de horeca en allerlei andere activiteiten rondom het stadion. Het voortbestaan van de club is op dit moment niet in gevaar, maar uiteindelijk zitten we in een evenementenindustrie. Daarin moet je simpelweg kaarten verkopen.”

Zorgen

Roozemond maakt zich het meeste zorgen over de gevolgen op de lange termijn. De algemeen directeur vroeg dan ook om steun van zijn sponsoren en supporters. ,,Wij doen een dringend beroep op iedereen die bij Heerenveen betrokken is. Wees solidair, zoals iedereen dat afgelopen zomer ook was. Sponsoren stelden zich toen ongelooflijk loyaal op. Net als onze supporters. We verkochten bijna 8500 seizoenkaarten, waarvan het overgrote deel afzag van de restitutiemogelijkheid. Dat zegt veel over wat we voor mensen betekenen.”

,,Nu hebben we, meer dan ooit, hun steun opnieuw nodig”, vervolgde Roozemond. ,,We zitten in een heel moeilijke periode. Maar tegelijk staat Heerenveen bekend om de saamhorigheid. Als we dat ook nu laten zien, dan heb ik vertrouwen in de jaren die voor ons liggen.”