Omstreden teamshirts FC Emmen razend populair

Omstreden teamshirts FC Emmen razend populair ANP

FC Emmen verdient goed aan de veelbesproken teamshirts met daarop het logo van een winkel voor seksspeeltjes. De KNVB verbood de club om een sponsordeal aan te gaan met de winkel EasyToys uit het nabijgelegen Veendam, maar evengoed zijn er van de bijbehorende shirts al meer dan 1200 verkocht.

Daarom is de verkoopactie van de shirts verlengd tot en met aanstaande donderdag, laat de club weten. "Omdat ze zó populair zijn, hebben we de verkoop met twee dagen verlengd", aldus FC Emmen op zijn website.

Volgens de KNVB "is het niet gepast om op wedstrijdkleding sponsoruitingen te tonen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie". De bond oordeelde vorige week dat de deal dus niet door mag gaan.

Zowel FC Emmen als EasyToys zelf reageerde verbaasd op de beslissing. De club laat zich niet zomaar afwimpelen. "Wij zijn in elk geval niet voornemens om een partij die hoofdsponsor wil worden te laten vallen." In afwachting van mogelijke vervolgstappen, speelde FC Emmen de eerste twee wedstrijden in de eredivisie in blanco shirts.

Nieuws

menu