Olympische vlam is in Tokio weer te zien

Olympische vlam is in Tokio weer te zien ANP

De olympische vlam is weer zichtbaar voor het publiek. Een kleine lantaarn met daarin de vlam staat tot 1 november in het Olympisch Museum in de Japanse hoofdstad Tokio. "Ik snap dat de atleten die nu trainen voor de Olympische en Paralympische Spelen zich zorgen maken over de coronapandemie", zegt voorzitter Yasuhiro Yamashita van het Japans olympisch comité. "Ik denk dat het tonen van de olympische vlam in Japan hun een steuntje in de rug geeft."

De vlam werd begin maart ontstoken in het Griekse Olympia. Vanwege de coronacrisis gebeurde dat zonder publiek, net als bij de fakkeloverdracht. De vlam arriveerde op 20 maart in Japan. De geplande fakkelestafette door het land kwam er echter niet, omdat Japan en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) enkele dagen later besloten om de Spelen een jaar uit te stellen. De vlam werd nog een tijdje in Fukushima aan het publiek getoond, maar begin april gingen ook daar de deuren dicht vanwege het virus.

Het is de bedoeling dat volgend jaar alsnog zo'n 10.000 estafettelopers de vlam overal in Japan laten zien. Als symbool van hoop wordt de vlam de komende maanden in Tokio getoond aan het publiek, in het museum vlakbij het Olympisch Stadion. Bezoekers moeten omgerekend zo'n 4 euro betalen om naar binnen te kunnen.

Nieuws

menu