Olympische Spelen klaar, Tokio draagt organisatie over aan Parijs

Olympische Spelen klaar, Tokio draagt organisatie over aan Parijs ANP

De Olympische Spelen in Tokio zijn voorbij. Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, sloot het ruim twee weken durende evenement zondagavond af met een toespraak en gaf de organisatie over aan Parijs. Daar zijn in 2024 de volgende Olympische Zomerspelen.

"Dank je wel, Tokio. Dank je wel, Japan", sprak de Duitser, die onder anderen werd omringd door Sifan Hassan. De Nederlandse atlete, die bij de Spelen twee keer goud en één keer brons won, vertegenwoordigde Europa op het podium waar Bach sprak tijdens de sluitingsceremonie. Ook alle andere werelddelen werden vertegenwoordigd door een olympische atleet.

Bach stond, net als zestien dagen eerder, stil bij het belang van solidariteit en eenheid. "We hebben het gedaan, met zijn allen. Ik verklaar de Spelen voor gesloten", aldus Bach, die met het IOC het voorbije jaar de nodige kritiek kreeg voor het door laten gaan van het evenement. Veel mensen, vooral in het organiserende Japan, vonden dat vanwege de coronapandemie niet verantwoord.

Nieuws

menu