Oliver Batista Meier kiest met SC Heerenveen voor speelminuten

FOTO LC

Hij trainde al maandenlang mee bij Bayern München en zat bij de selectie van de Duitse topclub die onlangs de Champions League won. Toch kiest Oliver Batista Meier dit seizoen voor SC Heerenveen.

De motivatie voor zijn keuze laat zich raden: speelminuten. ,,Ik wil hier veel wedstrijden spelen en me verder ontwikkelen als voetballer”, zei de 19-jarige Batista Meier bij zijn presentatie. De Duitse jeugdinternational kan niet alleen op de vleugels, maar ook als aanvallende middenvelder goed uit de voeten.

,,Ik ben goed ontvangen door deze club”, aldus Meier, die vorig seizoen zijn debuut maakte in het eerste elftal van Bayern München. Hij wordt dit seizoen voor een jaar gehuurd door Heerenveen. ,,Ik geloof dat de Nederlandse competitie goed voor mij is. Gesprekken met de trainer en technisch manager van Heerenveen hebben mij vervolgens overtuigd.”

Batista Meier stond al langer bij Heerenveen op de radar. ,,We hebben hem ook live aan het werk gezien”, zei technisch manager Gerry Hamstra. ,,Daarna hebben we een lijst gemaakt met onze opties. En dan nog moet je afwachten of een speler openstaat voor een overstap én of Bayern München wil meewerken. We zijn heel blij dat dat is gelukt. We presenteren hier een Champions League-winnaar. Dat gebeurt ons niet elke dag.”

Nieuws

menu