SC Heerenveen denkt aan oude bekende als assistent-trainer: Ole Tobiasen kandidaat

Ole Tobiasen: ,,SC Heerenveen blijft voor mij speciaal." FOTO ANP

SC Heerenveen is in de zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer uitgekomen bij Ole Tobiasen. De 46-jarige Deen is momenteel clubloos.

Tobiasen is kandidaat om één van de twee nieuwe assistent-trainers worden van Johnny Jansen. Hij is een oude bekende van Heerenveen: Tobiasen kwam in 1995 over van FC Kopenhagen naar het Abe Lenstra-stadion. De verdediger speelde twee seizoenen bij Heerenveen, voordat hij werd verkocht aan Ajax.

,,Ik heb een gesprek gevoerd met de club”, bevestigt Tobiasen desgevraagd. ,,Ik weet niet wat er nu gebeurt en hoeveel andere kandidaten er zijn. Wat dat betreft moet ik nu even afwachten. Heerenveen blijft voor mij speciaal, omdat ik daar mijn carrière buiten Denemarken ben begonnen.”

De zesvoudig international van Denemarken voldoet aan de voornaamste criteria die Heerenveen stelt bij de nieuwe assistent-trainers. Zij moeten niet alleen tactisch sterk zijn, maar ook individuele spelers kunnen ontwikkelen en ‘verbindende’ kwaliteiten hebben met de spelersgroep.

Tobiasen voldoet in grote lijnen aan die criteria. Hij werkte, nadat hij zijn actieve spelersloopbaan beëindigde, als jeugdtrainer bij Roda JC, MVV en NAC Breda. Verder was hij assistent- en jeugdtrainer bij Sparta, voordat hij in 2019 bij Almere City FC aan de slag ging.

Almere City

Hij presteerde het voorbije seizoen voor de winterstop uitstekend met de club, die lange tijd de voornaamste concurrent van SC Cambuur was. Maar in de tweede seizoenshelft kwam de klad erin. Een slechte reeks in februari en begin maart, waarin de club vier van de vijf wedstrijden verloor, leidde het ontslag van Tobiasen in. Almere stond destijds vierde in de eerste divisie.

Mocht Tobiasen tot een akkoord met Heerenveen komen, dan keert hij terug bij de club waar zijn buitenlandse avontuur 26 jaar geleden begon. Heerenveen hoopt verder op korte termijn nog een assistent-trainer en een keeperstrainer te presenteren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen