Oane Galama met pr naar derde Friese titel

Oane Galama. Foto: Dijks Media

Oane Galama veroverde zaterdagmiddag in Winsum voor de derde keer in zijn fierljeploopbaan de Friese titel bij de senioren. De 37-jarige topper uit Hilaard deed dat met een persoonlijk record van 21,43.

Met de prachtige persoonlijke beste sprong ooit - zijn oude record stond op 21,40 - legde hij ook beslag op de zogenoemde en felbegeerde Sulveren pols, het kleinood voor de verste dagafstand bij de mannen. De vrouwelijke tegenhanger, de glêzen ljepster, kwam voor het tweede jaar op rij bij Marrit van der Wal terecht. De in Eindhoven wonende Heidenskipse sprong met 17,87 het verste bij de vrouwen en werd daarmee tevens Fries kampioene.

Titelfavoriet Wisse Broekstra voldeed aan de verwachtingen. Hij werd juniorenkampioen. De Tzummarumer had genoeg aan een sprong van 19,24. Ook bij de meisjes ging de titel naar de vooraf verwachte ljepster. Hanneke Westert pakte in haar laatste jaar het FK-goud. De Sneekse werd kampioene met 15,79. Brent Monsma was de verrassende Fries kampioen bij de jongens. Hij zorgde met een winnende sprong van 17,00, een pr, voor dubbel feest in zijn woonplaats Tzummarum.

Nieuws

Meest gelezen

menu