OS-verslaafde Japanner spendeert 34.000 euro aan tickets

OS-verslaafde Japanner spendeert 34.000 euro aan tickets ANP

Kazunori Takishima heeft 34.000 euro gespendeerd aan tickets voor de Olympische Spelen in Tokio, maar vrijdag stond hij buiten het grote stadion de openingsceremonie te bekijken op zijn telefoon. Coronaregels. Toen boven het complex vuurwerk ontplofte en de menigte buiten begon te juichen, stonden de Japanse zakenman de tranen in de ogen.

"Ik ben opgelucht dat de plechtigheid is doorgegaan. Ik ben zo blij. Er zijn zoveel mensen die gek zijn op de Olympische Spelen", aldus Takishima. Zelf heeft hij de afgelopen vijftien jaar alle olympische evenementen bijgewoond. Hij had gehoopt in eigen land het wereldrecord 'met een kaartje aanwezig zijn bij olympische wedstrijden' te verbreken.

Voor Tokio 2020 had hij 197 toegangsbewijzen aangeschaft voor zichzelf en vrienden. Helaas voor de Japanse OS-verslaafde besloot de organisatie door de coronapandemie gedwongen bij vrijwel alle onderdelen geen toeschouwers toe te laten. Vandaar dat hij vrijdag op afstand telefonisch toekeek in plaats van een van de 68.000 zitplaatsen binnen te bezetten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport