ONS Sneek moet zaterdag gewoon vol aan de bak

De terugtrekking van Jong FC Twente uit de derde divisie betekent niet dat de vijftiende plaats in de eindrangschikking automatisch handhaving betekent. ONS Sneek, nu veertiende, moet zaterdag nog vol aan de bak tegen Jong Groningen om de nacompetitie te ontlopen.

,,Aan de ene kant vind ik het een logische keuze, omdat de bestaande regeling niet veranderd wordt'', zegt ONS-trainer Chris de Wagt. ,,Een extra kans voor de laatste twee ploegen is dan wel realistisch.''

Met nummer vijftien Capelle zijn de Snekers in de strijd tegen de herkansingsplek verwikkeld. Capelle treft zaterdag Spijkenisse, dat slechts een puntje voorsprong heeft op ACV, dat op een rechtstreekse degradatieplaats staat.

De nummers vijftien en zestien spelen in het ‘toetje’ om handhaving, de nummers zeventien en achttien (Magreb) degraderen rechtstreeks.

'Het seizoen nóg langer maken vind ik een vreemde keuze'

De opengevallen plaats in de derde divisie wordt opgevuld vanuit de nacompetitie. De beide verliezend finalisten mogen op neutraal terrein uitvechten wie er alsnog in de derde divisie actief is.

Trainer De Wagt is niet te spreken over dat gegeven. ,,Ik vind het wel teleurstellend dat er een extra wedstrijd gespeeld moet worden, waardoor het seizoen wederom met een week verlengd wordt. Derdedivisionisten spelen al 34 competitiewedstrijden. Dat is al evenveel als de eredivisie. En ook meer dan in de hoofdklasse. Het seizoen nóg langer maken vind ik in dat opzicht een vreemde keuze.''

3 plekken

De nacompetitie tussen de hoofdklasse en derde divisie gaat dus om drie plaatsen in plaats van twee plaatsen in de derde divisie. De zes periodekampioenen uit de hoofdklassen A en B alsmede de twee herkansers uit de derde divisie doen er aan mee.

Achter de hoofdklasse wordt de opengevallen plek ook weer vanuit de nacompetities opgevuld.

Nieuws

Meest gelezen