ONS Sneek begint hoofdklasseseizoen met zege, Buitenpost verliest door keepersfout

De Friese hoofdklassers zijn hun seizoen met wisselende prestaties begonnen. Buitenpost verloor thuis van De Dijk (0-1), ONS Sneek won in eigen huis van Flevo Boys (4-2).

Han van Dijk schiet de 4-2 binnen.

Han van Dijk schiet de 4-2 binnen. FOTO HENK JAN DIJKS

ONS Sneek scoorde liefst vier keer en dat was meer dan iedereen op had gehoopt. De opponent uit Emmeloord wordt als een van de kampioenskandidaten gezien, trainer Jan Vlap hoopt dat zijn club in het rechter rijtje belandt. Vlap: ,,Daarom is dit resultaat een enorme meevaller.’’

Voor rust kwam ONS al op 2-0, door treffers van Wesley Tankink (strafschop) en Rik Weening, waarna Flevo Boys na de pauze op 2-1 kwam door Yumé Ramos, oud-aanvaller van de thuisclub. Vervolgens werd het 3-1 door Rik Koelewijn waarna de vlam in de pan sloeg.

Acht gele kaarten

Bij ONS kreeg spits Gerben Visser de rode kaart, een minuut later werd Ramos van het veld gestoord nadat hij zich had laten provoceren door zijn oud clubgenoten. Uiteindelijk deelde scheidsrechter Ter Brake liefst acht gele kaarten uit: twee voor ONS Snee, zes voor Flevo Boys.

Het werd met nog tien minuten te gaan nog spannend door een goal van Timon Rorije. Invaller Han van Dijk gooide wedstrijd een minuut later in het slot, 4-2.

Doodsteek

Bij Buitenpost betekende een fout van doelman Kevin van der Meulen uiteindelijk de doodsteek voor de gastheren. Hij tastte bij een lange bal mis waarna Sammy Gemmel profiteerde namens De Dijk. Buitenpost was op dat moment de betere ploeg.

Trainer Willem Brouwer hoopte met zijn wissels in de slotfase nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar die missie mislukte.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Amateurvoetbal