Volleybalster Nynke Oud keert na buitenlandse avonturen terug bij VC Sneek

VC Sneek heeft zich voor komend seizoen versterkt met Nynke Oud. De spelverdeelster keert na vijf seizoenen terug uit het buitenland.

De 27-jarige Oud doorliep de jeugdopleiding bij VC Sneek en maakte daarna vijf seizoenen deel uit van de eerste selectie. Ze werd twee keer landskampioen, een keer bekerwinnaar en won met VC Sneek twee keer de Super Cup.

Op 21-jarige leeftijd koos ze voor het buitenlandse avontuur. Als spelverdeelster beproefde ze haar geluk op het hoogste niveau in Frankrijk, Zweden en Duitsland. Na twee seizoenen Wiesbaden vertrok ze vorig naar naar het Franse Chamalières. In het coronajaar eindigde ze met deze club in de middenmoot.

,,We zijn zeer blij dat Nynke er met al haar ervaring voor heeft gekozen om terug te keren naar Sneek’’, aldus Erik Drenth, bestuurslid technische zaken van VC Sneek. ,,Ze zal met haar internationale kennis bijdragen aan het versterken van het topsportklimaat en de ambities van onze club op de middellange termijn.’’

Oud volgt Nienke Tromp uit Joure op. Zij kiest voor haar maatschappelijke carrière. VC Sneek is met tweede spelverdeelster Danique Aardema nog in gesprek over contractverlenging.

Nieuws

menu