Nyck de Vries weer aan kop in titelstrijd Formule E

Nyck de Vries uit Uitwellingerga werd afgelopen weekend kampioen. Mercedes Benz/LAT

Nyck de Vries (Uitwellingerga) heeft de leiding in het Formule E-kampioenschap heroverd. Na zaterdag al tweede te zijn geworden in de eerste van twee races in Londen, lukte dat zondag opnieuw.

Door de twee podiumplaatsen in de Engelse hoofdstad verzamelde De Vries vele punten waar de concurrenten die lieten liggen. De coureur van Mercedes leidt nu het kampioenschap met 95 punten, voor landgenoot Robin Frijns (zondag vierde) met 89.

Zaterdag won de Engelsman Jake Dennis, maar was De Vries smaakmaker door vanaf plaats negen naar plaats twee te rijden. Daags erna leek met een vierde startplek ook een zege reëel. Pech met safetycarsituaties zorgde ervoor dat hij genoegen moest nemen met opnieuw een tweede plaats. De Brit Alex Lynn won een hectische race nadat de Braziliaan Lucas Di Grassi als eerste over de finish kwam maar nog een tijdstraf kreeg.

De volgende races van het Formule E-seizoen zijn op zaterdag 14 en zondag 15 augustus. De straten van de Duitse hoofdstad Berlijn vormen dan het decor.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Autosport