Nyck de Vries vrijdag opnieuw in actie in Formule 1, ditmaal bij Aston Martin

Nyck de Vries. Foto: Zak Mauger

Nyck de Vries staat voor zijn derde Formule 1-optreden van het seizoen. De Britse renstal Aston Martin liet dinsdagmiddag weten dat de coureur uit Uitwellingerga vrijdag voor het team in actie komt tijdens de vrije training van de Grand Prix van Italië. Hij neemt dan de plek in van vaste coureur Sebastian Vettel.

Eerder dit seizoen maakte De Vries al zijn opwachting in de bolides van Williams en Mercedes. Ook toen was dat tijdens een vrije training op de vrijdag van een Grand Prix-weekend. Beide renstallen lieten na afloop weten zeer tevreden te zijn met de snelheid en de feedback van de 27-jarige coureur.

Dat nu ook Aston Martin hem wil inzetten, is geen toeval. Teams zijn dit seizoen verplicht om tweemaal een ‘rookie’ - een coureur zonder race-ervaring in F1 - in te zetten tijdens een vrije training. De Vries, wereldkampioen Formule 2 en Formule E, is de meest ervaren coureur in die categorie.

Mercedescoureur

Op dit moment is De Vries in dienst bij Mercedes als test- en reservecoureur. Zowel Williams als Aston Martin maakt gebruik van motoren van Mercedes. Ook die link helpt bij het uitlenen van de coureur. Naar verwachting rijdt De Vries later dit seizoen sowieso nogmaals een vrije training voor Mercedes en mogelijk ook voor Williams en Aston Martin.

Het betekent overigens niet dat De Vries in de race is voor een stoeltje bij een van de teams. Mercedes heeft sowieso volgend seizoen geen plek, Aston Martin na het vastleggen van Fernando Alonso evenmin. Wel maakt De Vries nog een kans op een plek bij Williams, zij het op dit moment vooral in theorie.

Nieuws

menu