Nyck de Vries verrast door familie: 'Zelden zo nerveus geweest'

Wat de toekomst ook brengt, deze ervaring pakken ze Nyck de Vries uit Uitwellingerga niet meer af. Op het Circuit de Catalunya maakte de 27-jarige coureur zijn debuut tijdens een Formule 1-weekeinde, als rookie namens Williams tijdens de eerste vrije training. „Ik probeer er van te genieten, want dat vergeten we in het leven nog weleens”, aldus de regerend Formule E-kampioen.

Nyck de Vries (Williams) bereidt zich voor op de 1e vrije training voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Spanje.

Nyck de Vries (Williams) bereidt zich voor op de 1e vrije training voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Spanje. FOTO ANP/REMKO DE WAAL

Ineens stonden ze voor zijn neus in Spanje, zijn vader en moeder. Die had Nyck de Vries niet aan zien komen. „Dat zegt ook wel iets over de reis die we als familie samen hebben afgelegd. Ik was woensdagavond vertrokken uit Monaco. Zonder dat ik het wist is mijn vader daarheen gevlogen, heeft hij in mijn studio geslapen en later mijn auto gepakt en is hij naar Barcelona gereden. Ik moet bekennen dat ik de laatste twee jaar niet zo nerveus ben geweest als vandaag. Maar eenmaal met de helm op, was dat gevoel verdwenen.”

Nieuws

menu