Nyck de Vries uit Uitwellingerga krijgt officiële F1-debuut in vrije training bij Williams: nu het stoeltje nog en de cirkel is rond

Hij testte de afgelopen jaren als eens de F1-auto van Mercedes, maar vrijdag volgt dan ook echt het officiële Formule 1-debuut van Nyck de Vries. De 27-jarige coureur uit Uitwellingerga komt tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje in actie namens Williams. Over hoe en waarom én wat het zegt over de nabije toekomst.

Nyck de Vries.

Nyck de Vries. FOTO STEPHEN REUSS/MERCEDES

Als hij vrijdag op het circuit nabij Barcelona in de blauwe bolide de pitbox van Williams uitrijdt, schrijft De Vries historie. Nog nooit kwam een Friese coureur tot een optreden in de koningsklasse van de autosport. Maar belangrijker voor hem is dat zijn eerste officiële meters de beloning vormen van een leven lang najagen van de Formule 1-droom. De cirkel is bijna rond door deze nieuwe stap.

De Vries: 'Dankbaar'

,,In de eerste plaats wil ik Williams graag bedanken voor de mogelijkheid om in de eerste vrije training te rijden:, laat De Vries weten in reactie op het door Williams maandagochtend bekendgemaakte nieuws. ,,Het is geweldig om de baan op te kunnen gaan tijdens een Formule 1-weekend. De voorbereidingen gaan goed en het team steunt me. Ik kijk erg uit naar de ervaring in Spanje.”

Promotie

Nieuws

menu