Nyck de Vries slaapt thuis in Monaco op jacht naar eerste WK-punten

Foto:

Foto: Red Bull

Nyck de Vries gaat komend weekend op vertrouwde bodem op jacht naar zijn eerste punten in de Formule 1 van het seizoen. De 28-jarige uit Uitwellingerga woont in Monaco en kent het stratencircuit daardoor maar al te goed. „Als ik normaal door Monaco rijd, moet ik mezelf eraan herinneren dat het voor één week een racecircuit is”, zegt de coureur van AlphaTauri.

De Vries gaat rondom de race zelfs thuis slapen. „Ik heb weleens geprobeerd om in het teamhotel te slapen om meer in de racesfeer te zitten, maar dat werkte niet. Het kwam erop neer dat ik op en neer tussen mijn huis en het hotel reed op mijn scooter maar dan alleen met mijn toilettas bij me.”

„Ik kijk er heel erg naar uit”, gaat De Vries verder. „Omdat het mijn thuisrace is, maar ook vanwege de algehele sfeer. Ik heb hier mijn eerste zege in de Formule 2 gehaald. Maar om nu deel uit te maken van het hoofdevenement in Monte Carlo wordt helemaal gaaf.”

De Vries kan wat WK-punten goed gebruiken. Er gaan geruchten dat hij nog voor het einde van het seizoen weleens vervangen zou kunnen worden bij AlphaTauri vanwege zijn tegenvallende prestaties. De Nederlander kent dit seizoen zijn debuutjaar in de Formule 1.