Nyck de Vries naar Singapore als stand-in voor Alex Albon

2022-09-11 14:30:27 MONZA - Nyck de Vries (Williams) voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Italie op het Circuit van Monza in Monza, Italie. ANP REMKO DE WAAL Foto: Remko de Waal

Nyck de Vries bereidt zich voor op de aankomende Grand Prix van Singapore. Mocht Alex Albon dan niet in actie kunnen komen, stapt de coureur uit Uitwellingerga opnieuw in bij Williams.

De Vries (27) kende woensdag een goede testdag voor Alpine op de Hungaroring in Boedapest. Van daaruit was het de bedoeling dat hij zou doorreizen naar de fabriek van Williams in Engeland, om zich op de simulator voor te bereiden op de race op het stratencircuit. Dat ging echter niet door, want De Vries miste donderdagochtend vroeg zijn vlucht vanuit Boedapest naar Londen, omdat hij niet over de benodigde reispapieren beschikte. Zijn paspoort ligt bij de Japanse ambassade voor een visum.

De Vries is volgende week sowieso ook aanwezig in Singapore. Hij verving Albon anderhalve week geleden in Monza, nadat de Britse Thai door een blindedarmontsteking was geveld.

Albon werd dat weekeinde geopereerd, lag zelfs even op de intensive care, maar zegt er alles aan te doen om op tijd fit te zijn voor de eerstvolgende race op 2 oktober. Anders staat De Vries dus weer paraat. Hij reed in Monza naar de negende plaats en veroverde zo twee WK-punten.

De coureur staat op pole position om een Formule 1-contract te tekenen bij AlphaTauri. Het is wachten tot het moment dat de overgang van Pierre Gasly, naar Alpine, definitief wordt beklonken. Vervolgens is de weg vrij voor De Vries om te tekenen bij het zusterteam van Red Bull.

Nieuws

menu