Nummer 789 van de wereld stunt op tennistoernooi Delray Beach

Nummer 789 van de wereld stunt op tennistoernooi Delray Beach ANP

De nummer 789 van de wereldranglijst heeft op het tennistoernooi van Delray Beach voor een verrassing gezorgd. De Amerikaan Christian Harrison verraste in de tweede ronde de als eerste geplaatste Chileen Cristian Garin: 7-6 (3) 6-2. De 24-jarige Garin staat op de 22e plaats op de mondiale ranking.

Harrison onderging de afgelopen jaren maar liefst acht operaties aan onder meer zijn heupen en benen. De 26-jarige Amerikaan boekte in Delray Beach tegen Garin pas zijn vierde overwinning ooit op de ATP Tour. "Ik houd van wat ik doe", zei Harrison, die zich plaatste voor de kwartfinales. "Ik wil nu blijven tennissen en hoop dat ik nog een paar goede, gezonde jaren voor me heb."

Op het WTA-toernooi van Abu Dhabi gaat Aryna Sabalenka door met winnen. De 22-jarige tennisster uit Wit-Rusland sloot 2020 af met toernooizeges in Ostrava en Linz en drong in Abu Dhabi door tot de kwartfinales door Ons Jabeur uit Tunesië te verslaan: 6-2 6-4. Sabalenka, de nummer 10 van de wereld, heeft nu twaalf partijen op rij gewonnen.

Nieuws

menu