Voetbalclub VV Nijland heeft zijn eigen boer Jouke Huitema en die blijft de club tot zijn dood trouw. 'Wy binne gewoan grutsk op ús club'

VV Nijland zal waarschijnlijk worden veroordeeld tot de nacompetitie om tweedeklasser te blijven. Hoe dan ook, hoofdsponsor Jouke Huitema blijft de club trouw. Tot aan zijn dood.

Sponsor Jouke Huitema op de naar hem vernoemde en door hem gefinancierde tribune te midden van de spelersgroep van tweedeklasser Nijland.

Sponsor Jouke Huitema op de naar hem vernoemde en door hem gefinancierde tribune te midden van de spelersgroep van tweedeklasser Nijland. FOTO NIELS DE VRIES

Soms voelt het alsof Nijland in Gallië ligt, dat Nijland het Asterix & Obelix-dorpje is dat nergens bij hoort, waar iedereen smalend op neerkijkt. Maar in die ruim duizend zielen tellende gemeenschap, ingeklemd tussen Sneek en Bolsward, doen ze het nou eenmaal op hun eigen manier. Vooral bij de voetbalclub.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu