Nieuweling Sekou Sylla mag zijn basisdebuut maken bij SC Cambuur als vervanger van geschorste Alex Bangura: 'Al is hij natuurlijk nog niet zover als Alex'

Cambuur treedt zonder Hoedemakers en Bangura aan tegen AZ

Sekou Sylla maakt zaterdag zijn debuut voor SC Cambuur. De linksback zal tegen AZ de vervanger zijn van de geschorste Alex Bangura.

Sylla kwam eerder deze maand over van TOP Oss. Bij de ploeg uit de eerste divisie maakte hij snel indruk nadat hij afgelopen jaar nog bij de amateurs van Excelsior Maassluis speelde. De verdediger werd door Cambuur vastgelegd als achtervanger voor Bangura op de linkerflank.

Volgens assistent-trainer Pascal Bosschaart heeft Sylla als speler op papier veelal dezelfde kenmerken als Bangura. ,,Al is hij natuurlijk nog niet zover als Alex. Maar dat zijn er maar weinig, dat verwachten we ook nog niet van Sekou”, klonk het vrijdag bij het wekelijkse persmoment van de club.

Vertrouwen in de jongeling is er binnen de staf volop, daarom krijgt hij de kans tegen AZ. Andere opties voor de linksbackpositie waren eventueel Jhondly van der Meer en Maxim Gullit geweest.

Op het middenveld ontbreekt Mees Hoedemakers tegen zijn oude club, Mitchel Paulissen neemt tegen AZ opnieuw de honneurs waar. Eventuele hoop dat Hoedemakers er in Alkmaar bij zou kunnen zijn, bleek de afgelopen dagen ijdel.

.,Het werd deze week al vrij snel duidelijk dat het duel voor Mees te vroeg komt”, zei Bosschaart. Cambuur neemt bovendien geen risico met zijn enkelblessure. ,,Het weekend erna hoeven we niet te spelen en de verwachting is dat Mees daarna (begin februari, red.) wel weer beschikbaar zal zijn.”

Nieuws

menu