Nieuwe spits en verdediger voor Fortuna Sittard

Nieuwe spits en verdediger voor Fortuna Sittard ANP

Fortuna Sittard heeft twee nieuws spelers gehaald voor het komend seizoen. De 29-jarige aanvaller Sebastian Polter maakt de overstap van Union Berlin. De lange Duitse spits komt transfervrij over. De verdediging wordt versterkt met Mike van Beijnen. Beide spelers tekenden een contract voor twee jaar, Van Beijnen met een optie voor nog een seizoen.

"We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap", aldus technisch manager Sjors Ultee.

Polter speelde eerder bij VfL Wolfsburg, 1. FC Nürnnberg en FSV Mainz 05 en anderhalf jaar bij het Engelse Queens Park Rangers. Afgelopen seizoen eindigde hij met Union Berlin als elfde in de Bundesliga. Hij mocht door een conflict de laatste zes wedstrijden van het seizoen niet spelen van de club.

De 21-jarige rechtsback Van Beijnen speelde in de jeugd van RBC Roosendaal, Willem II en NAC Breda voordat hij overstapte naar het B-elftal van Barcelona. Bij de Catalaanse club kwam hij niet in actie en bij de Turkse club Genclerbirligi speelde hij vervolgens slechts 1 minuut in competitieverband.

"Het is goed om weer terug te zijn in Nederland," zegt Van Beijnen op de clubwebsite van Fortuna. "Het is op mijn leeftijd belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken en ik ben Fortuna Sittard dan ook dankbaar voor de kans die ze mij bieden. Ik hoop me in Sittard verder te kunnen ontwikkelen. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Nieuws

menu